Фото: Publicitātes foto

Izglītības un zinātnes ministrija ir izsludinājusi atklātu konkursu uz Rīgas Stila un modes tehnikuma direktora amatu uz nenoteiktu laiku, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paziņojumā minēts, ka konkrētā amata pienākumi ir vadīt un nodrošināt Rīgas Stila un modes tehnikuma darbu atbilstoši tehnikuma nolikumā noteiktajiem darbības mērķiem, pamatvirzieniem un uzdevumiem.

Lai kļūtu par Rīgas Stila un modes tehnikuma direktoru, nepieciešama izglītība saskaņā ar Ministru kabineta "Noteikumos par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību" noteiktajām prasībām, kā arī jāatbilst Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām.

Tāpat pretendentam jābūt pieredzei vadošā amatā valsts, pašvaldības vai privātajā sektorā ilgākai par trim gadiem, pedagoģiskai darba pieredzei izglītības jomā vai izglītības vadības darbā un pieredzei ārvalstu finanšu instrumentu līdzfinansēto projektu īstenošanā, tostarp projektu vadībā un iepirkumu organizēšanā.

Vienlaikus kandidātam nepieciešama pieredze sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām un sociālajiem partneriem, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm, kā arī pretendentam jābūt zināšanām par iestāžu finanšu un budžeta vadības principiem.

Vienlaikus IZM prasa no kandidātiem komunikācijas, sadarbības un prezentācijas prasmes, kā arī vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā. Darba alga par šo amatu paredzēta no 1835 eiro līdz 2202 eiro.

Lai pieteiktos vakancei, interesentiem jāiesniedz pieteikuma vēstule, kurā ir aprakstīta pieredze darbā vadošā amatā, pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā un pieredze ārvalstu finanšu instrumentu līdzfinansēto projektu īstenošanā, tostarp projektu vadībā un iepirkumu organizēšanā.

Vienlaikus direktora amata kandidātam jāiesniedz savs dzīvesgājums, priekšlikumi par Rīgas Stila un modes tehnikuma darbības attīstību tuvāko piecu gadu laikā un izglītības dokumentu kopijas.

Pretendenti var pieteikties šai vakancei līdz 1. jūnijam. IZM informē, ka amata konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu atbilstības un pieteikuma vēstulē sniegtās informācijas saturiskā izvērtēšana, otrajā kārtā iekļuvušie pretendenti tiks aicināti veikt praktisko darbu, taču trešajā kārtā iekļuvušie pretendenti tiks aicināti uz darba interviju, kuras laikā būs jāprezentē iesniegtie priekšlikumi par tehnikuma darbības attīstību tuvāko piecu gadu laikā un tiks izvērtēta katra pretendenta piemērotība noteiktajām prasībām.

Ministrija informē, ka pēc konkursa pirmās kārtas, tā sazināsies tikai ar tiem pretendentiem, kuru kandidatūras tiks izvirzītas konkursa nākamajai kārtai. Tehnikuma mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka pašreizējā tehnikuma direktore ir Silvija Voitišķis.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !