Foto: LETA
Uzsākot jauno akadēmisko gadu, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sasniegts ārvalstu studentu rekordskaits, informēja universitātē.

Jaunajā 2012./2013. akadēmiskajā gadā studijas RSU 1. kursā uzsāks 204 ārvalstu studenti, kas ir par 11% vairāk nekā pērn. Tādējādi RSU kopumā studēs jau 760 ārvalstu studentu (neskaitot ERASMUS studentus), kas ir lielākais ārvalstu studentu skaits augstskolā Latvijā un viens no lielākajiem Baltijā. RSU tas veido 13% no kopēja studentu skaita.

Līdz ar to šobrīd RSU studē jaunieši no Austrijas, Brazīlijas, Francijas, Grieķijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Kanādas, Kazahstānas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Portugāles, Sīrijas, Somijas, Spānijas, Šrilankas, Šveices, Ukrainas, Vācijas un Zviedrijas.

Pozitīva tendence vērojama arī vietējo studentu skaitā. Vislielāko kāpumu ir piedzīvojušas studijas maģistratūrā. Jauno studiju gadu uzsāks 225 studenti, kas ir par 50% studentu vairāk, nekā 2011. gadā. Viņu vidū būs 132 sociālo zinātņu un 93 medicīnas un veselības aprūpes maģistranti. Vispopulārākā programma medicīnas un veselības aprūpes jomā izrādījusies "Mākslas terapija" – tajā studijas uzsāks 21 students. Savukārt sociālo zinātņu jomā: "Tiesību zinātne" – 34, "Stratēģiskā un sabiedrisko attiecību vadība" – 21, "Bizness un tiesības Eiropas Savienībā" – 20, "Komunikācija un mediju studijas" – 16 un citas.

Neskatoties uz to, ka šogad par 10% samazinājās 12. klašu skolēnu skaits un, ka RSU nav neviena valsts piešķirta budžeta vieta sociālajās zinātnēs, šajās programmās 1. kursā mācības uzsāks 534 studenti, kas ir līdzvērtīgs rādītājs aizvadītajam akadēmiskajam gadam.

Minētajā virzienā lielākais studentu skaits būs pilna laika studiju programmā "Multimediju komunikācija" – 117, bet to pašu specialitāti nepilna laika programmā apgūs vēl 30 studenti. Tālāk seko nepilna laika profesionālā studiju programma "Tiesību zinātne" – 76 studenti, un tāda pati pilna laika programma ar 63 studentiem. Studijas uzsāks arī 40 starptautiskā mārketinga un reklāmas speciālisti, 39 starptautisko attiecību-Eiropas studiju speciālisti, 38 žurnālisti, 26 sabiedrisko attiecību speciālisti, 25 psihologi un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!