Rīgas Stradiņa universitātē 26.jūlijā noslēdzās dokumentu pieņemšana pamatstudijām - pirmā līmeņa, bakalaura un profesionālajās studijās, pavisam ir saņemti 2025 pieteikumi pamatstudijām, portālam "Delfi" pavēstīja universitātes pārstāvji.

Kopumā pieteikumu skaits un interese par studijām RSU ir palikusi iepriekšējā līmenī, atsevišķās programmās tā pat ir augusi, piemēram, studiju programmās "Tiesību zinātne" un "Sociālais darbs".

Populārākās pamatstudiju programmas vidusskolēnu vidū ir "Medicīna", "Fizioterapija", "Zobārstniecība" - medicīnā un veselības aprūpē, kā arī "Tiesību zinātne" "Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas", un "Starptautiskais mārketings un reklāma" - sociālajās zinātnēs.

Medicīnas un veselības aprūpes profilā visvairāk pieteikumu saņemts uz studiju programmām "Medicīna" - 451 pieteikums uz 300 valsts budžeta finansētajām vietām. Otra populārākā studiju programma ir "Fizioterapija" - 216 pieteikumi uz 64 budžeta vietām.

Sociālajās zinātnēs visvairāk pieteikumu saņemts uz studiju programmu "Tiesību zinātne" , kurā iesniegti 136 pieteikumi uz 50 vietām. Iespējams, šī popularitāte skaidrojama ar to, ka tā ir savā ziņā specifiska studiju programma, jo sagatavo speciālistus arī medicīnas tiesību jomā. Populāras pieteikumu skaita ziņā ir arī programmas "Starptautiskais mārketings un reklāma", "Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas" (abām 122 pieteikumi) un "Sabiedriskās attiecības" (96 pieteikumi).

"Ar uzņemšanas rezultātiem kopumā esam apmierināti. Pats uzņemšanas process noritēja mierīgi, kaut arī pirmajās dienās izveidojās rindas, tās raiti virzījās uz priekšu. Lai arī valstī sāk samazināties vidusskolu absolventu skaits, reflektantu iesniegumu skaits jūtami nav samazinājies. Salīdzinot ar pagājušajiem gadiem, stipri mazāk ir reflektantu, kuri iesniedz dokumentus uz vairākām studiju programmām, līdz ar to statistikā vairāk uzrādās reālie cilvēki, nevis viņu pieteikumi. Pārsvarā visi mērķtiecīgi izvēlas vienu programmu, uz kuru piedalās konkursā," - tā uzņemšanas procesu raksturoja RSU Uzņemšanas komisijas atbildīgais sekretārs Aigars Reinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!