Šogad Rīgas svētkiem pilsētas budžetā paredzēti 247 240 lati, trešdien Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputātus informēja Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle.
Kā norādīts deputātiem sagatavotajos materiālos, Rīgas svētku kopējais budžets ir 447 346 lati.

Paredzēts, ka 20 000 latu no pilsētas budžeta tiks atvēlēti pasaules mūzikas meistarklasēm un koncertiem, 60 300 lati - Lionas cirka grupai "Circo de Madrugada", 15 085 lati - kartonkartu rallijam "Car - Toon rallijs Rīga 2005", 15 000 latu - gaisa balonu festivālam "Rīgas vīzijas", bet12 000 latu - Mežaparka teritorijas tehniskajam aprīkojumam.

Iecerēts, ka no 16.augusta līdz 21.augustam rīdzinieki un pilsētas viesi varēs apmeklēt līdz šim vēl neiepazītas vietas, kā arī uzzināt daudz jauna par 804 gadus veco pilsētu.

Kā informēja Kultūras pārvalde, Rīgas svētkos notiks gaisa balonu festivāls "Rīgas vīzijas", "Imantas svētki" Imantā, muzikāli teatralizēts pasākumus "Mans Iļģuciems", pasaulslavenā cirka "Circo de Madrugada" izrādes un sporta sacensības Mežaparkā, velotriāla sacensības un spēkavīru čempionāts 11.novembra krastmalā, kā arī svētku tirdziņš Esplanādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!