Rīgas un Maskavas mēri piektdien Krievijas galvaspilsētas administrācijas ēkā parakstīja memorandu par sadarbības attīstīšanu starp abām, ziņo aģentūra "Interfax". Dokumentā atzīmēts, ka "starp Rīgas un Maskavas vadītājiem notikušas sarunas par sadarbības attīstību starp galvaspilsētām, kuras notika draudzīgā un konstruktīvā atmosfērā."
Abas puses uzsvērušas tiekšanos pēc "sakaru un kontaktu vispusējas attīstības ar mērķi uzlabot tradicionāli pastāvējušo abu pilsētu sadarbību," teikts memorandā. Rīgas mērs Gundars Bojārs un Maskavas mērs Jurijs Lužkovs atzīmējuši, ka "Rīgas oficiālās delegācijas dalība Maskavas dienās kļūs par svarīgu un zīmīgu notikumu, kas palīdzēs nostiprināt sapratni starp abu valstu tautām un Krievijas un Latvijas galvaspilsētu iedzīvotājiem, veidojot saturīgas, abpusēji izdevīgas attiecības".

Rīga un Maskava norunājušas izveidot speciālas sadarbības grupas, kas koordinētu sadarbību starp abām pilsētām. To sēdes notiks ne retāk kā reizi pusgadā. Darba grupu uzdevums būs līdz attiecīgā gada beigām saskaņot abu pilsētu sadarbības pamatlīgumu, kā arī iesniegt priekšlikumus par sadarbības attīstīšanu ekonomiskajā un humanitārajā jomā.

Darba grupām būs jāizrāda atbalsts perspektīvu programmu iedzīvināšanā izglītības, kultūras un tūrisma jomās, kā arī konkrētu projektu realizācijai, kuri vērsti uz sadarbības nostiprināšanu un attīstību.

Bojārs "Interfax" piektdien Maskavā paziņojis, ka Rīga rēķinās ar Maskavas palīdzību mācību un metodiskās literatūras piegādē. Viņš arī plānojot pārrunāt iespēju Maskavā atvērt pirmo latviešu skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!