Foto: LETA

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins pie 75 000 eiro vērtā līguma par konsultācijām pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ticis nejauši, raidījumam "TV3 Ziņas" klāstīja Kokins.

"Jāsaka, ka es meklēju papildu darbiņus. Meklēju visur, kur varēju meklēt. Ņemot vērā, ka tā ir zināma mana specialitāte, tad sanāca, ka autostāvvietās tāda iespēja bija. (..) Tīri nejaušības dēļ. Kārtoju lietas autostāvvietās un jautāju, vai ir kas tāds, ko es, kā saistīts ar šo nozari, varētu darīt. Viss," raidījumam teica Kokins.

Viņš gan neatklāja, ko tieši darījis "Rīgas satiksmē". Taču uzņēmumā raidījumam apstiprināja, ka Kokina pienākumi bija saistīti ar autostāvvietu monitorēšanu.

Kokins, kurš Lauksaimniecības akadēmijā ieguvis automobiļu saimniecības specialitāti, "Rīgas satiksmē" konsultācijas pārtrauca sniegt pērnā gada nogalē. Līgums ar viņu neesot pagarināts.

Vēstīts, ka "Rīgas Satiksmes" auditā atklājies — uzņēmumam bija noslēgti vairāki desmiti līgumu ar dažāda veida konsultantiem. Kopumā pērn šie līgumi uzņēmumam izmaksāja 1,1 miljonu eiro. Nu lielākā daļa no tiem ir pārtraukti.

Kopumā uzņēmumam pērn bija noslēgti 46 konsultāciju līgumi ar privātpersonām un 27 līgumi ar juridiskām personām.

Bijušais "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss intervijā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" teica, ka , piemēram, ir kāds "diezgan dīvains līgums" kurš paredz kredītu pārkreditēšanu uz izdevīgākiem nosacījumiem, bet pusi no ieguvuma jāatdod šim konsultantam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!