Foto: DELFI
Sestdien, 17. augustā, no pulksten 11.00 līdz 17.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā norisināsies Rīgas svētku pasākums "Kur mājo Rīgas stāsti un leģendas", portālu "Delfi" informēja muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Programmā plānotas dažādas aktivitātes atpūtai un izziņai: izstāde 'Rīgas senās leģendas", ekskursijas "Ienākam rīdzinieku gadsimtu leģendās", bērniem - animācijas radošā darbnīca "Rīgas seno leģendu stāsti", teatrālas improvizācijas un viktorīnas "Rīga un viņas brīnumainie noslēpumi", fotosalons ar vēstures dvesmu "Es, tu, mēs Rīgā".

Rīgas svētku pasākuma programma muzejā ir apmeklējama bez maksas.

Kolonnu zālē, Latvijas stāstnieku saietā "Rīgā stāsti ripo raiti" (no pulksten 12.00 līdz 17.00) būs pulcējušies stāstnieki no dažādiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem, lai iepriecinātu klausītājus ar gariem un īsiem, smieklīgiem un aizkustinošiem, vai vienkārši aizraujošiem stāstiem par interesantām un nozīmīgām lietām, vietām, un cilvēkiem.

Piedaloties ekskursijā "Ienākam rīdzinieku gadsimtu leģendās" - varēs izzināt pilsētas un tās iedzīvotāju likteņgaitas cauri laikiem, ieklausoties Rīgas teikās, leģendās, nostāstos, vēstures faktos, kas glabā sevī seno rīdzinieku pieredzi, fantāziju, vēlmes, arī bailes un sajūsmu. Pulcēšanās uz ekskursiju muzeja vestibilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!