Foto: Publicitātes foto

No 1. aprīļa Latvijas-Lietuvas robežas kontroles punktā Grenctālē Zemessardzes 1. Rīgas brigādes karavīri un zemessargi sadarbībā ar Valsts robežsardzi nodrošinās personu un transportlīdzekļu kustības kontroli, portālu "Delfi" informēja brigādes pārstāvji.

Zemessargu galvenais uzdevums būs izsniegt un saņemt apliecinājumus no Latvijā ieceļojošām vai tranzītā ceļojošām personām par īpašo pasākumu ievērošanu, uzturoties Latvijā, tādejādi ierobežojot Covid-19 izplātīšanos. Brigāde ir gatava nodrošināt norīkojuma grupas, saglabājot spēju veikt noteiktos uzdevumus Rīgā.

Karavīri un zemessargi uzdevumu izpildei tiks ekipēti ar atstarojošām vestēm, zižļiem, lukturiem un cita veida nepieciešamo ekipējumu, kā arī ar individuāliem aizsardzības līdzekļu komplektiem.

Jau iepriekš ziņots, ka Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir izstrādāts rīcības plāns, apzināts personāls un materiāltehniskie resursi, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā. Zemessardzes 1. Rīgas brigādes bataljoni ir veikuši apmācību izvēršamās infrastruktūras izveidē, lai vajadzības gadījumā spētu sniegt atbalstu.

Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu.

Vēstīts, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!