Foto: LETA
Svētdien Rīgas aktīvās atpūtas parkos ir novērots rekordliels apmeklētāju skaits, līdz ar to tiek plānots pagarināt to darba laiku, informēja parku pārstāvji.

"Rīgas sniega parkā" līdz pusdienlaikam bija iznomāti visi 70 distanču slēpju komplekti, bet slēpotāju skaits sasniedz apmēram 150 cilvēku, jo daudzi ierodas ar savu inventāru.

"Šodien, kā arī vakar ļoti populāra ir bērnu apmācība grupās. Tāpat ir ļoti pieprasīta šļūkšana ar kamerām, kur iesaistās galvenokārt jauniešu kompānijas. Patlaban pilnībā noslogoti arī visi slēpošanas un snovošanas instruktori," sacīja parka pārstāvis.

Viņš arī atzina, ka lielākais apmeklētāju skaits vērojams laikā no plkst.12 līdz 16. Pastāvot līdzšinējam pieprasījumam, tiekot apsvērts operatīvi vismaz par vienu stundu pagarināt parka darbības laiku, kas patlaban ir no plkst.10 līdz plkst. 21.

Savukārt Uzvaras parka slēpošanas trasē patlaban atpūšanas vairāk nekā 200 cilvēku.

"Šodien ir vēl vairāk apmeklētāju nekā vakar. Viss inventārs iznomāts, arī slidotava ir pilna. Vairs nav tik auksti kā no rīta, un cilvēku skaits arvien palielinās. Iespējams, ka, saglabājoties aukstumam, varētu pagarināt darba laiku," atzina parka pārstāvis.

Uzvaras parkā ir atvērta slidotava un slēpošanas trase un tas darbojas no plkst.10 līdz plkst.22. Savukārt "Rīgas sniega parkā" darbojas distanču slēpošana, kalnu slēpošana, snovbords, kameršļūkšana un slidotava. Abos parkos uz vietas ir pieejama arī inventāra noma.

Kā vēstīts, īsi pirms Ziemassvētkiem aizvadītā gada nogalē pie Dziesmusvētku estrādes Mežaparkā darbu sāka "Rīgas sniega parks", kurā līdz pat aprīlim būs iespēja baudīt aktīvo ziemas atpūtu, pastāstīja SIA "Cīruļkalns - atpūtas bāze" valdes priekšsēdētājs Juris Žagars.

Jau ziņots, ka ziemas atpūtas un atrakciju kompleksā "Rīgas sniega parks" varēs izmantot kameršļūkšanas trasi un kalnu slēpošanas trasi, kuras garums ir aptuveni 120 metru, divas dažāda garuma distanču slēpošanas trases, no kurām viena būs apgaismota, un slidotavu, brīvdienās bērniem tiks piedāvāta slēpošanas un snovborda skola.

Ziemas atpūtas un atrakciju kompleksu veidojuši Žagarkalna speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!