Rīgas zoodārzs sestdien rīko putnu dienas, kuru laikā apmeklētāji varēs apskatīt putnu izstādi, mācīties gatavot būrīšus un atdarināt putnu balsis. Zoodārzā būs "dzeņa darbnīca", kuras laikā varēs mācīties no zoodārza sagatavotiem materiāliem sameistarot putnu būrīti zīlītēm.
Būrīti meistars varēs paturēt sev vai arī dāvināt izlikšanai Engures dabas parkā. Šāda meistardarbnīca putnu dienās zoodārzā ir jau ceturto gadu.

Vēl pasākumā "Saruna ar Latvijas gada putnu ūpi un citām pūcēm" speciālista vadībā varēs mācīties atdarināt Latvijas pūču un citu putnu saucienus. Zoodārzā pastāstīja, ka meistarīga balss atdarināšana ir gandrīz vienīgais veids, kā konstatēt pūces klātbūtni mežā vai parkā, jo pūces sašutumā par cita sugasbrāļa ielaušanos medību teritorijā parasti atsaucas.

Rīgas zoodārzā tiek eksponētas astoņas no 13 Latvijā sastopamajām pūču sugām.

Savukārt līdz 16.aprīlim zoodārzā varēs apskatīt Latvijas meža putnu izstādi, kurā būs redzamas lakstīgalas, lauka cīruļi, krustknābji, dižknābji, ķauķi un citi zvirbuļveidīgie. Šie putni zoodārzā nonāca, savulaik pieņemot konfiscētu kāda nama kāpņutelpā izliktu putnu privātkolekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!