Foto: LETA
Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs aicina uzņēmējus pieteikties vasaras tirdzniecības vietu izsolei, informē zooloģiskā dārza Informācijas un Izglītības nodaļā.

Tajā skaidro, ka vietā, kur pulcējas liels skaits rīdzinieku un pilsētas viesu, nepieciešama gan ēdināšana, gan specifiski suvenīri.

Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāju labsajūta, pēc tā valdes locekles Anetes Bilzēnas paustā, ir lielā mērā atkarīga no zoodārzā izvietoto kafejnīcu un tirdzniecības vietu kvalitatīvas apkalpošanas un mūsdienīgu un ilgtspējīgu produktu piedāvājuma. Līdz ar to likumsakarīga esot uzņēmuma vēlme savā teritorijā uzņemt godprātīgus, izdomas bagātus un ieinteresētus pakalpojumu sniedzējus.

Šogad Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza teritorijā tiek izsolītas deviņu tirdzniecības vietu nomas tiesības, kā arī divas karsto dzērienu tirdzniecības vietas uz 12 mēnešiem, bet septiņas kafejnīcas un cita veida produkcijas tirdzniecības vietas uz laiku no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim.

Pieteikumi un dokumentācija dalībai izsolē jāiesniedz līdz 1. martam. Ar izsoles nolikumu var iepazīties Rīgas Zoodārza mājaslapā. Plānots, ka tā Izsole notiks 2022. gada 4. martā klātienē Rīgas zooloģiskajā dārzā.

Tāpat nodaļā atzīmē, ka objektus var apskatīt klātienē, iepriekš piesakoties un vienojoties par laiku.

Zooloģiskais dārzs tirdzniecības vietu nomniekus lielā mērā uzskata par saviem darbiniekiem, kas, apkalpojot apmeklētājus, piemēram, līdzās tīģeru skatu laukumam, žirafu mājai vai lūšu mītnei, savā ziņā kļūst arī par padomdevējiem un gidiem, iepazīstot dzīvnieku uzvedību un paradumus, stāsta nodaļā, piebilstot, ka nomniekiem arī nešaubīgi jāzina, ka tirgotie produkti, tostarp pārtika, ir domāti tikai cilvēkiem, jo dzīvniekus zoodārzā baro vienīgi to kopēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!