Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdienas, 13. jūnija, LTV1 raidījumā "Tieša runa" tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) apsūdzēja advokātu Aldi Gobzemu (KPV LV) apmaksātas kampaņas pasūtīšanā medijos "Dienas Bizness" un "RīgaTV 24". Televīzijas kanāls ministra izteikumus dēvē par nepatiesiem.

Rasnačs sacīja, ka Gobzems pretojas maksātnespējas nozares sakārtošanai, pasūtot apmaksātas kampaņas: "118 maksātnespējas administratoru ir zaudējuši darbu, un tas turpināsies. Jūs esat tas, kas tam aktīvi pretojas – ar apmaksātām kampaņām "Dienas Biznesā" un "RīgaTV 24". Nezinu, kāpēc jūs te šodien atrodaties. Acīmredzot, lai sabiedrība redzētu, kas aiz jums stāv - Māris Sprūds. Pēc tam, kad viņu izlaida no apcietinājuma, sākās jūsu aktivitātes. Mēs atklāsim, cik daudz finansējuma ir ziedots jūsu šiem pasākumiem, un jūs atbildēsiet likuma priekšā," raidījumā solīja Rasnačs.

Apgalvojumus par Gobzema apmaksātām kampaņām kanālā RīgaTV 24 noraida kanāla direktors Klāvs Kalniņš: "RīgaTV 24 ir dzīvā satura televīzija, kur viedokļi lielākoties tiek atspoguļoti tiešraidē, un tie netiek cenzēti. Tas, ka šie viedokļi var būt kādam nepatīkami vai netīkami, ir pašsaprotami, jo gan politikā, gan sabiedrībā domas, idejas un uzskati dalās. Mūsu mērķis ir demonstrēt pēc iespējas vairāk skatupunktu. Apvainot televīziju tāpēc, ka tiek atspoguļots tieslietu ministram nepatīkams viedoklis, no viņa puses ir augstprātība. Ja ministrs vēlas, lai RīgaTV 24 izskanētu arī viņa pārstāvēti viedokļi, laipni aicinu viņu atsaukties uz kādu no mūsu vairākkārtējiem ielūgumiem, kurus līdz šim viņš ir noraidījis."

Kalniņš norādīja, ka vakardienas izteikumi no tieslietu ministra puses ir nepamatoti. "Acīmredzot, cilvēki, kas uzskata, ka publikācijas un mediju uzmanību var nopirkt, šādas shēmas redz it visur. Tomēr ir nepareizi pieņemt, ka tas tā ir. Vakardienas izteikumi ir nepamatoti un nepieņemami ministra amatam. Tieslietu ministrs ir tiesiskuma garants valstī. Ja tieslietu ministram ir informācija par apmaksātiem vai pirktiem viedokļiem RīgaTV 24, aicinu dalīties ar faktiem, nevis izteikt apmelojošus apgalvojumus citos medijos," uzstāj kanāla direktors.

Vēstīts, ka arī laikraksts "Dienas Bizness" noraida Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pārmetumus par organizētas kampaņas rīkošanu pret finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un uzskata, ka publikācijas par ministri pievērš sabiedrības uzmanību svarīgiem jautājumiem finanšu sektorā, sacīja "Dienas Biznesa" galvenā redaktore Līva Melbārzde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!