Foto: DELFI
Tuvojoties garajām Līgo svētku brīvdienām Rīgu ir sākuši pārņemt šim laikam raksturīgie sastrēgumi.

Pirms svētku brīvdienām daudzi dosies ārpus Rīgas, tāpēc paredzams, ka pēcpusdienā Pierīgā satiksme būs īpaši palēnināta. "Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam kā arī plānot braucienus ārpus sastrēgumu stundām. Tie, kas piektdien plāno doties Siguldas un Valmieras virzienā ir jāņem vērā: lai nodrošinātu raitāku satiksmi, piektdien pēc pulksten 16 pie Sēnītes tiks izslēgts luksofors, un, braucot uz Siguldu, nebūs jāgaida uz tiem, kas nogriežas uz Valmieru.

"Balticmaps" informācija liecina, ka piektdienas pusdienlaikā sastrēgumi izveidojušies jau daudzviet galvaspilsētā. Piemēram, ar būtisku sastrēgumu jārēķinās Mūkusalas ielā, Cēsu ielā, Uzvaras bulvārī, K. Barona ielā, Ziepniekkalna iela, Valguma ielā, kā arī uz Vanšu tilta, Maskavas ielā un K. Ulmaņa gatvē no O. Vācieša – Vienības gatvei.

Sastrēgusi ir arī Brīvības iela no Tallinas līdz Pērnavas ielai, Bauskas iela no Dienvidu tilta, kā arī Kalpaka bulvāris no Brīvības līdz K. Valdemāra ielai.

Uz Akmens tilta arī salūzis kāds auto.

Tāpat autobraucējiem ir jāņem vērā, ka policija svētku laikā pastiprināti kontrolēs satiksmes dalībniekus.

Palēnināta satiksme šajās svētku dienās var būt arī uz Jūrmalas šosejas un Jelgavas apkārtnē, kur būvdarbi notiek vairākos posmos. Uz Jūrmalas šosejas satiksme notiek pa vienu brauktuvi ar divām joslām katrā virzienā un ir mainīta satiksmes organizācija krustojumā ar Rīgas apvedceļu. Aicinām izmantot iespēju Jūrmalas caurlaides pirkt attālināti.

Tiem, kas dosies Kurzemes piekrastes virzienā jārēķinās, ka garākais remontposms patlaban ir pie jūras abpus Pāvilostai un darbi notiek arī uz Pāvilostas pievedceļa. Vairāk laika prasa arī ceļš uz jūru no Ēdoles līdz Jūrkalnei.

Ar gariem remontposmiem ir jārēķinās arī, braucot no Gulbenes Balvu virzienā un no Tērvetes līdz Lietuvas robežai.

Aicinām autobraucējus ievērot satiksmes organizāciju būvdarbu zonās, kā arī sekot līdzi ceļazīmēm. Īpaši tas attiecas uz vietām, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforiem. Intensīvas satiksmes apstākļos remontdarbu vietas kļūst grūtāk izbraucamas, bet ceļu satiksmes negadījumi remontposmos var pilnībā bloķēt satiksmi, jo brauktuves šādās vietās lielākoties ir šauras un praktiski nav iespēju šos posmus apbraukt. Plānojot brīvdienu maršrutus aicinām ieskatīties kartē VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv, kur var iepazīties ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!