Foto: LETA
Neskatoties uz to, ka recepšu zāļu "Rigvir šķīdums injekcijām" reģistrācijas apliecības īpašnieks SIA "Latima" atsauca savu prasību pret zinātņu doktoru Andri Skridi, uzņēmumam ir jāsedz Skrides advokāta izdevumi, pastāstīja Skride.

Viņš skaidroja, ka tiesvedība sākusies pēc "Latima" iesnieguma saistībā ar Skrides izteikumiem kādā televīzijas raidījumā, kur viņš esot runājis par klīniskajiem pētījumiem un pieminējis to, ka "Rigvir" nav iziets neviens no klīnisko pētījumu posmiem, lai šīs zāles varētu sākt aprobēt uz cilvēkiem.

Skride norādīja, ka "Latima" savu pieteikuma prasību atsaukuši pirms lietas skatīšanas, tādēļ tiesā tika lemts tikai jautājums par advokātu izdevumu segšanu, kurā tiesa lēma par labu Skridem, piedzenot no "Latima" viņam radušos izdevumus. Uzņēmums šo lēmumu pārsūdzēja Rīgas apgabaltiesā, taču tā atstāja spēkā pirmās instances tiesas spriedumu.

"Rigvir" holdinga pārstāve Kristīne Jučkeviča norādīja, ka tiesā tika skarti "pašlaik uzņēmumu grupai neaktuāli notikumi, tāpēc paplašinātu komentāru nebūs".

Kā liecina "Firmas.lv" apkopotā informācija, "Latima" nodarbojas ar medikamentu ražošanu. Kā SIA "Latima" dalībnieks ir norādīts SIA "Rigvir", kurā 51% kapitāla daļu pieder Jurģim Auziņam, 40% kapitāla daļu īpašniece ir Dite Venskus, bet vēl pa 3% kapitāla daļu pieder Ivaram Kalviņam, Andrejam Nollendorfam un Katrīnai Pumpuriņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!