Foto: AFP/Scanpix
Trešdien plkst. 12.00 Vērmanes dārzā vecāku organizācijas "Māmiņu Klubs" ģimenes ar mazuļiem pulcēsies uz kopīgu simbolisku pastaigu, lai paustu atbalstu Latvijas SOS bērnu ciematiem, kā arī vērstu sabiedrības uzmanību ikviena bērna tiesībām dzīvot un augt ģimeniskā vidē, informēja "Māmiņu klubs".

Pasākuma laikā Vērmanes dārzā izies ratiņi, rotāti ar Olimpisko spēļu simboliku. Ratiņu pastaiga notiek "Samsung Iedvesmas skrējiena" akcijas "Hope Relay" ietvaros. Arī māmiņas, pārvietojoties ar mazuļu ratiņiem, var ziedot SOS bērnu ciemata atbalstam.

Audžuģimeņu atbalsta pasākums sāksies ar atrakcijām un konkursu par vislabāk dekorētajiem bērnu ratiem un noslēgsies ar simbolisku pastaigu Vērmanes dārzā.

Ikviena māmiņa aicināta izrotāt savu bērniņu ratus Olimpisko spēļu stilā, ļaujoties fantāzijai un visdažādākajām prasmēm. Vislabāk dekorēto ratu īpašnieces vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs "Māmiņu kluba", SOS Bērnu ciematu asociācijas un "Samsung" pārstāvji, kā arī viens no četriem Latvijas dalībniekiem Olimpisko spēļu lāpas stafetē - Mārtiņš Rītiņš. Viņš arī pasniegs galveno balvu - iespēju bez maksas pasūtīt dzimšanas dienas kūku restorānā "Vincents".

SOS audžuģimenes audzina bērnus, kurus pametuši viņu bioloģiskie vecāki. Latvijā tās dzīvo divās kopienās - SOS bērnu ciematos Valmierā un Īslīcē. Šobrīd Latvijā kopā ir 23 SOS audžuģimenes, un katrā no tām aug 4-7 bērni. Kopā SOS bērnu ciematu ģimeņu aprūpē un divās SOS jauniešu mājās dzīvo 150 bērni un jaunieši.

"Māmiņu Kluba" vadītāja Sandija Salaka norāda, ka "māmiņas, jaunās ģimenes ir atsaucīga sabiedrības daļa. "Ir īpaši jāatbalsta bērnu uzaugšana ģimenēs, tāpēc tieši māmiņas piedalās labdarības ratu pastaigā, lai palīdzētu SOS bērnu ciematam. Latvijā katram bērnam ir jābūt vērtībai!" pauž Salaka.

Pasākuma programmā tiks skaidrota SOS bērnu ciematu darbība, notiks ratu parāde un pastaiga Olimpisko spēļu stilā, dažādas stafetes un atrakcijas mazuļiem, darbosies īpaša fotostudija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!