"Rimi Baltija" ģenerāldirektors Knuts Kviskviks ir apmierināts ar policijas darbu universālveikala "Centrs" sprādzienu izmeklēšanā un notikušā dēļ no biznesa Latvijā aiziet negrasās.
To viņš trešdien sacīja žurnālistiem pēc atgriešanās no Bergenas, kur ārstējās pēc notikušajiem sprādzieniem.

Viņš atzina, ka savulaik gūtie savainojumi bijuši diezgan nopietni, taču, pateicoties Rīgas un Bergenas mediķiem, tagad ir vesels un tālāka ārstēšanās Latvijā viņam nebūs nepieciešama.

Viņš nevēlējās izteikties par "Centra" spridzināšanas versijām un to, pret ko, viņaprāt, sprādzieni bijuši vērsti, jo šis jautājums esot policijas kompetencē. "Rimi Baltija" arī negrasoties izsludināt prēmiju par ziņu sniegšanu vai noziedznieku atrašanu.

Kviskviku Rīgas lidostā ar ziediem sagaidīja apmēram 30 cilvēku, no kuriem puse bija tērpušies jakās un krekliņos ar "Rimi" simboliku.

Jau ziņots, ka universālveikala "Centrs" somu noliktavā sprādziens notika 17.augusta pēcpusdienā. Viens pēc otra nogranda divi sprādzieni, kuros cieta vairāk nekā 30 cilvēku - veikala darbinieki un apmeklētāji. Vissmagāk cieta divas darbinieces un Kviskviks, kurš arī bija sprādziena vietas tuvumā.

Ārstēties Norvēģijā tika nogādāts Kviskviks un vēl viena veikala darbiniece - Anita Strēlniece, kas jau atgriezusies Latvijā. Vissmagāk cietusī darbiniece Maija Pušmucāne tika transportēta palīdzības sniegšanai uz Zviedriju, tomēr viņas dzīvību ārstiem glābt neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!