Foto: Publicitātes foto

Reaģējot uz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiski pausto informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem SIA "Triom" noliktavā Jelgavā, šobrīd ir apturēta piegādātāja produkcijas tirdzniecība "Mego", "Maxima", "Elvi", "Rimi" un "Supernetto" veikalos, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumos.

Vienlaikus gan SIA "Rimi Latvia", gan SIA "Maxima Latvija" ir nolēmis apturēt sadarbību ar piegādātāju "Triom".

"Pārtikas kvalitāte un drošība vienmēr ir "Rimi" prioritāte, tāpēc, ņemot vērā publiski sniegto informāciju PVD mājas lapā un atklātos pārkāpumus, kur pašlaik vēl gaidām precizējošu informāciju, jau šobrīd esam apturējuši sadarbību ar "Triom" piegādātāju, lai to tuvākajā laikā izvērtētu," norādīja "Rimi Latvia" kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

"Šobrīd no tirdzniecības tiek izņemta visa piegādātāja produkcija. Līdz šim "Rimi" un "Supernetto" sortimentā noteiktu akciju ietvaros bija atrodama tikai atsevišķa piegādātāja produkcija nelielos apjomos," uzsvēra Tamane.

Savukārt "Maxima Latvija" Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava skaidroja, ka "Maxima" veikalos bija pieejami tikai divi produkti no šī piegādātāja – cepumi "Saldie kauliņi" un ātri pagatavojamā uzkoda "Snack". Šobrīd šie produkti tiek izņemti no veikalu plauktiem un tiks atgriezti piegādātājam.

"Tāpat aicinām tos klientus, kas ir iegādājušies šos produktus, ar čeku doties atpakaļ uz veikalu, lai saņemtu par pirkumu iztērēto naudu," informēja Grava. "Pēc šīs gadījuma nekavējoties pārtraucam šo produktu tirdzniecību, kā arī sadarbību ar piegādātāju "Triom" plānojam pārtraukt."

"Esam pārsteigti, ka šādu informāciju uzzinām no žurnālistiem, nevis saņemam oficiālu informāciju no Pārtikas un veterinārā dienesta, kas mums ļautu uz šādām situācijām reaģēt daudz ātrāk," pauda "Maxima Latvija" pārstāve.

SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine skaidroja, ka ""Elvi" ir apzinājis visus veikalus, kuros ir atrodama šī piegādātāja prece – pa laimi, tie ir tikai daži veikali. Šie veikali sāka nekavējoties izņemt SIA "Triom" piegādātās preces no pārdošanas".

Arī "Mego" aicina visus klientus, kas ir iegādājušies šī piegādātāja produktus, ar čeku doties atpakaļ uz veikalu, lai saņemtu par pirkumu iztērēto naudu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka PVD sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem SIA "Triom" noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu.

Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka SIA "Triom" preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem – lielveikaliem "Maxima" un "Rimi", "Mego", "Elvi".

Šobrīd SIA "Triom" darbība ir apturēta un ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Kā liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija, "Triom" 2015. gadā strādāja ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 5788 eiro.

Uzņēmums dibināts 2003. gadā, tā pamatkapitāls ir 72 420 eiro. "Triom" īpašnieki ir uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Potaņins, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Zakrevskis un Vasilijs Zaverjuha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!