Foto: Publicitātes attēli
Ievērojot valdības lēmumu, 30. "Rimi" Rīgas maratons pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē norisināsies virtuāli, informē tā organizatori. Dalībnieki savas izvēlētas distances skries jebkur Latvijā un pasaulē, rezultātus ar viedierīču palīdzību automātiski fiksējot "Rimi" Rīgas maratona virtuālajā skriešanas platformā.

Organizatoru pārstāvji arī norāda, ka tie, kuri nevēlas reģistrēties virtuālajā platformā, organizatori aicinās savas distances iemīļotajā maršrutā izskriet bez rezultātu fiksēšanas. Visi reģistrētie "Rimi" Rīgas maratona dalībnieki par oficiālo Olimpisko medaļu dizainera medaļu saņemšanu tiks informēti nākamās nedēļas sākumā.

"Respektējot valdības lēmumu, "Rimi" Rīgas maratons savā jubilejas gadā norisināsies virtuāli. Virtuālais skriešanas klubs jau kopš vasaras veiksmīgi pulcējis vairāk nekā 15 000 skriešanas mīļotāju, un ir viens no progresīvākajiem virtuālās skriešanas rīkiem pasaulē. Skriešanas mīļotājus aicinu nepadoties Covid histērijai, bet turpināt kustēties, tipināt, skriet un ar možu garu pieveikt vakuumu, kas tagad iestāsies tautas sportā pasākumu jomā," komentē Aigars Nords, "Rimi" Rīgas maratona direktors.

Tie dalībnieki, kuri vēlas fiksēt noskrieto laiku un rezultātu, tiek aicināti reģistrēties "Rimi" Rīgas maratona Skriešanas klubā un pieveikt Ģimeņu skrējiena, 5,5, 10, 21 kilometra un 42 kilometru distanci šajā nedēļas nogalē. Skriet var abas dienas gan 10., gan 11. oktobrī. Reģistrēties virtuālajam maratonam iespējams skriešanas klubā: http://rimirigamarathon.com/lv/virtualais-rimi-rigas-maratons-2020/

Visi reģistrētie "Rimi" Rīgas maratona dalībnieki, neatkarīgi no tā, vai noskriets virtuālajā platformā ar rezultātu fiksēšanu vai tāpat vien — bez rezultātu fiksēšanas, oficiālajām medaļām varēs pieteikties nākamās nedēļas sākumā, informē pasākuma organizatori.

Reģistrācija virtuālajā platformā nav nepieciešama bērniem, kas bija plānojuši piedalīties "Rimi" Rīgas maratona Bērnu dienas mazajās distancēs – organizatori aicina vecākus vienkārši pavadīt skaistu dienu kopā ar saviem mazajiem un nākamajā nedēļā pieteikties "Rimi" Rīgas maratona medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!