Foto: AFI

Būs grūti atrast līdzšinējam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja vietniekam Jānim Brazovskim līdzvērtīgu attiecīgā amata kandidātu, atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Es domāju, ka pašlaik ir mierīgi jāapsēžas un jāpadomā, kādi vispār kandidāti varētu būt. Brazovska kungs bija profesionālis, un patlaban būs grūti atrast viņam līdzvērtīgu kandidātu," norādīja Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidents arī sacīja, ka pagaidām viņam nav padomā neviens kandidāts FKTK vadītāja vietnieka amatam. "Tā ka mums droši vien līdz gada beigām jāmēģina apzināt situāciju un nākt klajā ar savu piedāvājumu," teica Rimšēvičs.

Viņš arī apliecināja, ka vajadzības gadījumā notiks arī konsultācijas ar politiķiem, ja tiem būs kādi FKTK vadītāja vietnieka amata kandidātu ieteikumi.

Arī finanšu ministrs Andris Vilks otrdien žurnālistiem pastāstīja, ka viņam pašlaik nav kandidatūras FKTK vadītāja vietnieka amatam, kas būtu līdzvērtīga Brazovskim.

Viņš arī pieļāva, ka kandidātu šim amatam var neizdoties atrast šogad. "Tas prasīs laiku. Es nedomāju, ka šogad parādīsies kandidatūra, ja godīgi. Mums tiešām nav līdzvērtīgas, tik spēcīgas kandidatūras, kāds bija Brazovskis. Tāpēc diezin vai mums izdosies šogad šo jautājumu atrisināt," viņš teica.

Ministrs gan piebilda, ka neatbalstīs politiķu "silti ieteiktu" kandidatūru, taču prognozēja, ka mājieni no politiķu puses noteikti būs.

Jau vēstīts, ka Saeima 25.oktobrī neatbalstīja Brazovska atkārtotu iecelšanu FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā. Viņam 26.oktobrī beidzās pilnvaru termiņš.

Likums paredz, ka komisijas priekšsēdētāju un viņa vietnieku amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!