Saeima ceturtdien veselības ministra amatā apstiprināja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieku juristu Rinaldu Muciņu. Par viņu balsoja 53, pret bija 24, bet atturējās 13 deputāti.
Muciņš ir bezpartejisks un iepriekš atzina, ka tuvākajā laikā nevienā partijā stāties negrasās. Arī premjers Indulis Emsis apstiprināja, ka Zaļo un zemnieku savienība, kas uzņēmusies atbildību par Veselības ministriju, nevēlas, lai šajā amatā "obligāti būtu partijas cilvēks".

Muciņš kā savas galvenās prioritātes ministra amatā minēja trīs - "cilvēku padarīšanu par veselības aprūpes sistēmas centru, darboties spējīgas Veselības ministrijas izveidi un attiecību noregulēšanu starp valsti un pašvaldībām, kas skar veselības aprūpes nodrošināšanu visiem Latvijas iedzīvotājiem".

Emsis, iepriekš raksturojot Muciņu, sacīja, ka viņš ir pieredzējis profesionālis, kurš spēs sakārtot veselības sistēmu.

Muciņš (1975) Latvijas Universitātē ieguvis juridisko izglītību un, atšķirībā no iepriekšējiem veselības ministriem, nav diplomēts ārsts. Viņš iepriekš strādājis par Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) Juridiskā departamenta direktoru, bijis Labklājības ministrijas Veselības departamenta direktora vietnieks.

Tāpat viņš strādājis par valsts pilnvarnieku bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Patoloģijas centrs" un bijis pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma "Rīgas rajona Slimokase" jurists. Bet kopš pērnā gada februāra viņš ir VM valsts sekretāra vietnieks un Sabiedrības veselības departamenta direktors.

Muciņš papildus ir ieguvis arī sertifikātu par "Lattelekom" Mācību centra kursa "Pārrunu vadīšana" apgūšanu, sertifikātu par Latvijas Juridiskā centra juristu un "PricewaterhouseCoopers" kursa "Grāmatvedība un iekšējā kontrole uzņēmumā" apmeklēšanu, kā arī sertifikātu par piedalīšanos "Phare" programmas seminārā "Iestāšanās Eiropas Savienībā" un vairākus citus.

Līdz ar apstiprināšanu veselības ministra amatā 29 gadus vecais Muciņš ir jaunākais ministrs Induļa Emša vadītajā valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!