Foto: LETA

Rindas uz Covid-19 testēšanu varētu mazināt, atkal prioritarizējot testējamos, otrdien valdības sēdē informēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Sēdes laikā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja uz bažām par rindām, kas veidojas, lai veiktu Covid-19 testus. Premjers vēlējās zināt, kādā veidā šīs rindas varētu mazināt.

Viņķele skaidroja, ka pavasarī, kad Latvijā kritās Covid-19 inficēto skaits, lai saglabātu testēšanas apjomus, tika noņemti iepriekš noteiktie testēšanas kvalifikācijas kritēriji, tādējādi Covid-19 testus ir iespējams veikt visiem, kas to vēlas.

Tajā pašā laikā veselības ministre uzsvēra, ka patlaban pieaug testēšanas kapacitāte, tāpēc atkal būtu jānosaka "racionāli testēšanas griesti".

"Lai arī vairākās valstīs testēti tiek visi, tomēr mūsu speciālistu ieskatā tas nav nepieciešams - Latvijā veikto testu kapacitāte 4000 dienā ir pietiekama. Tāpēc, lai mazinātu rindas uz Covid-19 testu veikšanu, jāatgriežas pie pavasarī lietotā algoritma, kad testējamie tiek prioritarizēti," klāstīja Viņķele, piebilstot, ka viens no kritērijiem testa veikšanai varētu būt simptomi, tāpat varētu atgriezties pie pieejas, kad cilvēku uz testu norīko ģimenes ārsts.

Veselības ministre norādīja, ka, tiklīdz būs izstrādāta jauna pieeja testēšanā, sabiedrība par to tiks informēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!