Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 26. aprīlī, atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumu piešķirt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) finansējumu 223 812 eiro apmērā, lai no šā gada vidus līdz gada beigām nodrošinātu 20 amata vietas uz noteiktu laiku, portālu "Delfi" informēja IeM.

Lēmums par 20 terminētu amata vietu izveidi PMLP pieņemts, jo pieaudzis pieprasījums saņemt PMLP pakalpojumus un palielinājusies kopējā klientu apkalpošanā iesaistīto darbinieku noslodze.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) sacīja, ka PMLP kapacitātes stiprināšana ir bijusi nepieciešama jau sen. Tomēr patlaban dienestam ir jānodrošina gan personu apliecinošu dokumentu izsniegšana, gan steidzamības kārtā jāizsniedz dokumenti Ukrainas bēgļiem, tāpēc nepieciešami gan īstermiņa, gan ilgtermiņa risinājumi.

"Šo amata vietu piešķiršana ir īstermiņa risinājums, kas ļaus nekavējoties pārvirzīt resursus tur, kur ir vislielākās rindas – Rīgā. Tai pat laikā lūkojamies arī uz ilgtermiņa risinājumiem, piemēram, sadarbību ar pašvaldību klientu apkalpošanas centriem, kuros drīzumā varēs iesniegt un saņemt personu apliecinošus dokumentus," atzīmēja Golubeva.

172 334 eiro paredzēti papildu 16 klientu apkalpošanas speciālistu amata vietu ieviešanai, lai nodrošinātu labāku pakalpojuma pieejamību klientiem – noformēt un saņemt personu apliecinošu dokumentus, tai skaitā uzturēšanās atļaujas un vīzas.

Vēl 51 478 eiro paredzēti četru vecāko referentu amata vietu ieviešanu migrācijas jomā, paaugstinot kapacitāti migrācijas jautājumu risināšanā, tai skaitā uzturēšanās atļauju un vīzu noformēšanas un izsniegšanas jautājumos.

Klientu apkalpošanas speciālisti sniegs pakalpojumus atbilstoši Latvijas reģionos pastāvošajam pieprasījumam, tādējādi nodrošinot PMLP sniegto pakalpojumu līdzsvarotību atbilstoši pieprasīto pakalpojumu veidam. Klientu apkalpošanas speciālisti lielākoties veiks pienākumus personu apliecinošu dokumentu noformēšanas un izsniegšanas jautājumos, taču pēc nepieciešamības tiks iesaistīti arī citu PMLP kompetences jautājumu risināšanā.

IeM piebilda, ka dažādu PMLP pakalpojumu pieprasījuma pieauguma rezultātā ar šī brīža dienesta klientu apkalpošanai pieejamajiem resursiem un migrācijas jomā iesaistīto darbinieku skaitu nav iespējams vienlīdz pilnvērtīgi nodrošināt gan Latvijas iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu pieejamību, gan trešo valstu pilsoņiem sniedzamo pakalpojumu pieejamību, tai skaitā Ukrainas civiliedzīvotājiem paredzēto atbalsta pasākumu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!