Foto: AFI

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) aicina nepārspīlēt, minot, kādi varētu būt zaudējumi, ja Latvijā turpmāk vairs nenotiks konkurss "Jaunais vilnis".

Tā ir "Jaunā viļņa" organizatoru izšķiršanās, kur viņi rīkos festivālu, žurnālistiem šodien teica Rinkēvičs. "Ja viņi vēlas savu festivālu rīkot kaut kur citur, es par to galīgi nebēdājos," atzina ministrs.

Turklāt viņš aicina kritiskāk paskatīties uz runām par to, cik lielu un neatgriezenisku zaudējumu Latvijai nodarīs "Jaunā viļņa" aiziešana. Viņš aicināja beigt pārspīlēt ar runām, ka tas Latvijai radīs vairākus desmitus miljonu eiro lielus zaudējumus.

"Mēs savu pozīciju skaidri paudām ar atsevišķiem cilvēkiem, kuru pozīcija bija ļoti agresīva saistībā ar to, kas notiek Ukrainā. Ja kādam liekas, ka šādu festivālu vairs nevar īstenot bez šiem cilvēkiem, un viņi to vēlas darīt citur, tad tas ir viņu lēmums," noteica Rinkēvičs.

Kā ziņots, Jūrmalā ik gadu rīkotā popmūzikas konkursa "Jaunais vilnis" vadība līdz gada beigām pieņems lēmumu par konkursa jauno rīkošanas vietu, Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" pavēstījis konkursa prezidents Igors Krutojs, norādot, ka pretendentu vidū ir Krima, Soči, Baku, Kaļiņingrada un Kazaņa.

Šogad neilgi pirms konkursa sākuma Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas "melnajā sarakstā" tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

"Rinkēvičs par personām "non grata" paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk," atgādināja Krutojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!