Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē aicinājis risināt jautājumu par Baltijas reģiona integrēšanu ES energoapgādes tīklā, portāls “Delfi” uzzināja Ārlietu ministrijā.

Diskutējot par enerģētikas jautājumiem, Rinkēvičs uzsvēra vienotas un koordinētas ES ārējā enerģētikas politikas nozīmīgumu.

Ministrs pēc iespējas ātrāk aicināja atrisināt jautājumu par Baltijas valstu reģiona integrēšanu plašākā ES enerģētikas infrastruktūras tīklā, lai nodrošinātu gan piegāžu diversifikāciju, gan novērstu Baltijas reģiona izolāciju no ES energoapgādes tīkla un tirgus.

Rinkēvičs pauda atbalstu tādu tehnoloģiju attīstīšanai kā viedie tīkli, taču uzsvēra, ka to ieviešanai jābūt pamatotai, lai neizraisītu enerģijas cenu pieaugumu patērētājiem.

Diskutējot par enerģētikas jautājumiem, Rinkēvičs uzsvēra vienotas un koordinētas ES ārējā enerģētikas politikas nozīmīgumu.

Viens no svarīgākajiem ministru sanāksmes jautājumiem bija 22.maija Eiropadomes sagatavošana, kurā plānots skatīt enerģētikas politikas jautājumus un cīņu pret nodokļu krāpniecību un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Diskusijā par cīņu pret nodokļu nemaksāšanu un krāpšanos Rinkēvičs pauda atbalstu iniciatīvai par daudzpusēju automātisko informācijas apmaiņu ES līmenī.

Sanāksmes laikā ES Padomes prezidējošā valsts Īrija informēja ministrus par ES Daudzgadu budžeta 2014. - 2020.gadam apstiprināšanas procesu.

Rinkēvičs norādīja, ka ES Padome ir gatava turpmākam konstruktīvam un pretimnākošam dialogam sarunās ar Eiropas Parlamentu, lai līdz šī gada jūnija beigām pabeigtu budžeta apstiprināšanas procesu. Vienlaikus Rinkēvičs uzsvēra, ka sarunās par 2013.gada budžeta grozījumiem svarīgi saglabāt dalībvalstu nacionālās kohēzijas aploksnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!