Foto: Publicitātes foto

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savas oficiālās vizītes Azerbaidžānā ietvaros ceturtdien Latvijas vēstniecībā Baku tikās ar Azerbaidžānā dzīvojošajiem un strādājošajiem latviešiem, informēja ministrijas preses un informācijas nodaļa.

Tautiešu skaits Azerbaidžānā ir neliels - apmēram pussimts, bet ar skaidri izteiktu pieauguma tendenci, par ko apliecina balsotāju skaits 11.Saeimas vēlēšanās un tautas nobalsošanā par otru valsts valodu.

Latvijas valsts piederīgie Azerbaidžānā ir nodarbināti visdažādākajās nozarēs – finanšu un IT pakalpojumu sniedzēji, konsultanti Azerbaidžānas valsts iestādēs, arhitekti, sportisti, kā arī studenti.

Tikšanās pagāja draudzīgā un nepiespiestā gaisotnē, ārlietu ministram iepazīstoties ar diasporas pārstāvju stāstīto par darbu un dzīvi Azerbaidžānā. Savukārt Latvijas valsts piederīgie interesējās par aktualitātēm Latvijā, kā arī Ārlietu ministrijas atbalsta iespējām viņu vajadzībām svešumā.

Ārlietu ministrs Rinkēvičs no 23.-25.februārim uzturas oficiālā vizītē Azerbaidžānā, kuras laikā paredzētas tikšanās ar augstākajām valsts amatpersonām, iepazīšanās ar latviešu diasporu, kā arī Gobustānas vēsturiskā dabas parka, ko projektējis Jānis Mitrēvics, apmeklējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!