Foto: F64

Baltkrievijas tautai vēlēšanās jābūt iespējai brīvi un atklāti paust savu viedokli, tādu nostāju, tiekoties ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju, paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, tikšanās laikā puses pārrunāja situāciju pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā, kas notiks 9.augustā. Rinkēvičs aicināja Baltkrieviju respektēt pilsoniskās brīvības.

Tikšanās laikā ārlietu ministri pārrunāja arī Eiropas Savienības-Baltkrievijas attiecību aktualitātes un Latvijas-Baltkrievijas divpusējās sadarbības jautājumus.

Ministri atzinīgi novērtēja labās Latvijas un Baltkrievijas kaimiņattiecības, kas īpaši izpaudās konstruktīvajā sadarbībā, lai Covid-19 krīzes sākumposmā abu valstu pilsoņi varētu atgriezties mājās. Rinkēvičs atzina, ka Baltkrievija ir nozīmīgs Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, ar kuru ir svarīga arī sadarbība tranzīta un loģistikas jomā, un aicināja turpināt darbu pie vienošanās par abu valstu sadarbību transporta un loģistikas jomā.

Pārrunājot kodoldrošības jautājumus, Rinkēvičs norādīja, ka Astravjecas atomelektrostacijas drošības prasību ievērošana ir pirmajā vietā, kā arī Latvija vēlas redzēt aktīvāku informācijas apmaiņu starp ekspertiem kodoldrošības jautājumos.

Šī bija ikgadējā Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministru tikšanās. Rinkēvičs apmeklēja Baltkrieviju tieši pirms gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!