Foto: DELFI

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šobrīd pats atrodas Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, devis rīkojumu evakuēt no turienes Latvijas diplomātiskos pārstāvjus.

Kā Rinkēvičs paziņoja intervijā Latvijas Radio, Kijevā šorīt ir dzirdami attāli sprādzienu trokšņi.

Viņš norādīja, ka sākotnēji "uz kādu laiku" Latvijas diplomātiskais darbs Ukrainā tiks pārcelts no galvaspilsētas Kijevas uz rietumu pilsētu Ļvovu, bet par tālāko tiks lemts atkarībā no situācijas.

Rinkēvičs arī aicināja visus Latvijas valstspiederīgos evakuēties no Ukrainas un, ja nepieciešama palīdzība, vērsties Latvijas vēstniecībā, kā arī sekot tās paziņojumiem un norādēm.

Pamata evakuācija no Ukrainas tiks organizēta caur Ļvovu, piebilda Rinkēvičs.

Ārlietu ministrija (ĀM) sniegs konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem Ukrainas pilsētā Ļvovā, sacīja ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš norādīja, ka Latvijas valstspiederīgie ir aicināti pamest Ukrainu pašu spēkiem, kamēr tas vēl ir iespējams.


Kā ziņots, Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

Īsi pēc tam televīzijas kanāls '"Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!