Foto: LETA

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera Rīkojums Nr.2, ar kuru rosināta 10.Saeimas atlaušana, paraksts liktenīgajā 28.maija vakarā neilgi pēc pulksten 19 un runas par ģimenes ietekmi uz Zatlera lēmumiem ir mīts, žurnālam "Sestdiena" stāstījis bijušais Valsts prezidents kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs, strādājot Valsts kancelejā, nav pamanījis nevienu tādu lēmumu, kas attiecas uz valstiskiem jautājumiem, kur būtu kāda ģimenes locekļa ietekme. Runas par ģimenes locekļu ietekmi esot mīts, intervijā apgalvjis Rinkēvičs.

"28.maijā prezidents visu laiku pavadīja Rīgas pilī. Izšķirošs lēmums bija pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju [Solvitu Āboltiņu], Ministru prezidentu [Valdis Dombrovski] un ģenerālprokuroru [Ēriku Kalnmeieru]," sacījis Rinkēvičs.

"Ja par detaļā - rīkojumu Nr.2 parakstīja nedaudz pēc septiņiem vakarā. Visas šīs stundas tas gulēja uz mana galda, prezidents pēc tam pāris stundu pavadīja viens, strādājot pie savas uzrunas Latvijas Televīzijā. Nebija nekādu runu variantu, tas bija viņa paša uzrakstīts teksts," intervijā norādījis.

Iepriekš medijos medza parādīties runas, ka Zatlera lēmumus ietekmējot viņa sieve Lilita Zatlere. Piemēram, Ventspils mērs Aivars Lembergs jūlija sākumā preses konferencē sacījis, ka "viņa [Zatlera] politiku, pozīciju, viedokli, darbības un uzvedību bieži vien ļoti izšķiroši noteica viņa dzīvesbiedre Lilita Zatlere". Lembergs uzskatot, ka esot pamats uzskatīt, ka Zatlera rosinājumā atlaist Saeimu izšķiroša nozīme bijusi Lilitas Zatleres lēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!