Kinoteātrī "Rīga" 23. un 24. februārī pirmizrādi piedzīvos īslandiešu autora B. H. Torsona lugas "Tētis" iestudējums, ko veido izrādes "Alu cilvēks" Latvijas iestudējuma radošā komanda - režisors Juris Rijnieks un "alu cilvēki" - aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns, portālam "Delfi" pavēstīja izrāžu apvienības "Panna" pārstāvji.

Izrāde "Tētis" turpina iepazīstināt Latvijas skatītājus ar pasaulē populāro "Stand-up" žanru, kas ir viena aktiera uzstāšanās ar mērķi izklaidēt publiku. Līdzīgi kā izrādē "Alu cilvēks" arī izrāde "Tētis" asprātīgā un sirsnīgā veidā stāsta par vīrieša būtību, filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas un kļūst par tēvu.

Aktieri uz skatuves izdzīvos visu sajūtu, pārdomu un pārdzīvojumu spektru, sākot no laimīgas laulības dzīves, bērna ieņemšanas, dzemdībām un beidzot ar bērna kā pilntiesīga ģimenes locekļa apzināšanos. Izrāde atraktīvi, komiski un saprotami ļaus skatītājam iejusties lugas varoņa ādā, smieties līdz asarām un pārdomāt cilvēka dzīvē svarīgāko posmu - bērna ienākšanu pasaulē.

Lugas autors, rakstnieks, režisors un aktieris Bjarni Haukurs Torsons (Bjarni Haukur Thorsson) ir solījis ierasties uz Rīgas pirmizrādi.


Lugas "Tētis" autortiesības jau pārdotas 18 pasaules valstīs, šī gada februārī tā piedzīvos pirmizrādi arī Ņujorkā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!