Foto: LETA

Latvija vēlas labas attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju, kas balstītas uz savstarpējas cieņas un abpusēja izdevīguma principiem, taču nepieļaus iejaukšanos iekšējās lietās un atbilstoši reaģēs uz to, trešdien paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Krievijas sūtni Latvijā Aleksandru Vešņakovu.

"Esam gatavi sadarboties kā divpusēji, tā Eiropas Savienības un NATO ietvaros. Abu valstu sadarbībai ir izveidojies labs pamats, un ir jāturpina attīstīt mūsu ekonomiskās saites, pilnveidot līgumtiesisko bāzi. Taču Latvijai ir un būs nepieņemama iejaukšanās tās iekšējās lietās," norādīja ārlietu ministrs, uzsverot: "Mēs to nepieļausim un, ja nepieciešams, atbilstoši reaģēsim."

Savukārt Krievijas vēstnieks informējis, ka Krievijas Valsts dome ir ratificējusi līgumu par pierobežas iedzīvotāju vienkāršoto robežšķērsošanu, kas tika parakstīts Latvijas Valsts prezidenta ValdaZatlera vizītes laikā Krievijā 2010.gada nogalē. Krievijas diplomāts aicināja uzsākt ekspertu darbu pie šī līguma realizācijas mehānisma saskaņošanas.

Vēstnieks pauda pārliecību, ka pēc tehniskiem labojumiem Krievijas Valsts dome ratificēs arī dubultnodokļu neaplikšanas līgumu.

Jau ziņots, ka Latvijas un Krievijas attiecības ir saasinājušās saistībā ar 18.februārī notikušo "valodas refrendumu", kura rezultātus Krievija nodēvēja par neobjektīviem, atkal īpaši aktualizēto nepilsoņu jautājumu, kā arī divu Krievijas vēsturnieku - Aleksandra Djukova un Vladimira Simindeja iekļaušanas "melnajā sarakstā" dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!