Foto: LETA

Latvijas nostāja saistībā ar Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu par papildu bēgļu uzņemšanu pašlaik ir visnegatīvākā starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, žurnālistiem sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs norādīja, ka ir valstis, kas neatbalsta obligātas kvotas, bet ir gatavas izskatīt iespējas par citu uzņemamo bēgļu skaitu vai citiem mehānismiem. Savukārt Latvijas "nostāja ir tāda, ka mēs neatbalstām neko", pauda ministrs.

Pārējās valstis esot gatavas runāt par dažādiem jautājumiem - piemēram, vai piedāvātais skaits apmierina. Tāpat tiek runāts arī par citiem pasākumiem, kam nepieciešama aktīvāka rīcība - robežkontrole, atpakaļuzņemšanas politika, drošu valstu saraksta izveide un citiem.

Kā ziņots, valdību veidojošo partiju koalīcija līdz šim nav spējusi panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu, proti, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Zaļo un zemnieku savienība joprojām iebilst pret papildu bēgļu uzņemšanu un ir skeptiskas par iespēju mainīt savu viedokli šajā jautājumā.

Vakar kļuva zināms, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) nedosies uz šodien paredzēto ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē, kur varētu tikt apspriests bēgļu uzņemšanas jautājums, jo koalīcija vēl nav vienojusies par nacionālo pozīciju attiecībā uz Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera ierosinātajām imigrantu uzņemšanas kvotām.

Latvijas viedokli sanāksmē pārstāvēs Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības ES vadītāja, vēstniece Ilze Juhansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!