Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina (S), tāpat kā deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS), tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurš veicis noziegumus pret savas valsts iedzīvotājiem, nav pieņemama un ir nosodāma, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā norādīja ministra preses padomnieks Mārtiņš Drēģeris, ministrs izteicies, ka šādas tikšanās ir arī krasā pretrunā ar kopējo Eiropas Savienības (ES) nostāju un noteiktajām sankcijām pret Asada režīmu.

Jau vēstīts, ka Mamikins kopā ar vēl diviem EP deputātiem, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem ceturtdien Damaskā tikušies ar Sīrijas prezidentu Asadu, informē Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes preses dienests.

Tas vēsta, ka kopā ar Mamikinu Sīrijā ieradušies EP deputāti Jana Toma no Igaunijas un Stefano Maullu no Itālijas. Savukārt no Krievijas parlamenta augšpalātas delegācijā ir Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, kā arī viņa vietnieki Andrejs Kļimovs un Zijads Sabsabi.

Tikšanās laikā EP un Krievijas deputāti ar Asadu pārrunājuši situāciju Sīrijā saistībā ar panākto vienošanos par ugunspārtraukšanu no piektdienas, 30. decembra, teikts Federācijas padomes preses dienesta paziņojumā.

EP un Krievijas deputāti tikušies arī arī ar Sīrijas parlamenta spīkeri Hadiji Abasu un parlamenta frakciju vadītājiem, kā arī apmeklējuši pārvietoto personu centru Damaskā un Krievijas gaisa spēku bāzi Hmeimimā, ziņo Federācijas padomes preses dienests.

Jau vēstīts, ka jūlijā Sīriju apmeklēja un ar Asadu tikās Latvijas eiroparlamentāriete Ždanoka no Zaļo/Eiropas Brīvo apvienības kopā ar vēl diviem EP deputātiem, tostarp Tomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!