Foto: LETA
Nākamnedēļ gaidāma ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) saruna ar Austrālijas ārlietu ministru par Ēģiptē aizturēto Latvijas un Austrālijas pilsoni žurnālistu Pēteri Gresti.

Kā  apliecināja Ārlietu ministrijas (ĀM) vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, ĀM cieši sastrādājas ar Austrāliju un ir jau plānots, ka nākamnedēļ būs Rinkēviča saruna ar Austrālijas ārlietu ministru par šo jautājumu.

Grestes situāciju ministrs ir pārrunājis arī ar Eiropas Savienības (ES) augstāko ārlietu pārstāvi Ketrīnu Eštoni, kura solījusi darīt visu iespējamo arī no savas puses, sacīja Eihenbaums.

"Sekojam šim jautājumam uzmanīgi un nepārtraukti. Aicinām visus bruņoties ar pacietību, jo šādi jautājumi parasti nerisinās strauji. Ceram uz saprāta uzvaru," teica Eihenbaums.

Jau ziņots, ka telekanāla "Al Jazeera" žurnālistu tiesas prāvas izskatīšana Ēģiptē pārcelta uz 5.martu.

Šajā lietā apsūdzēts arī latviešu izcelsmes Austrālijas žurnālists Pēteris Greste, kā arī Muhameds Adels Fahmi, kuram ir Ēģiptes un Kanādas pilsonība.

Žurnālisti savu vainu tiesā noliedza.

Trīs žurnālisti tika arestēti 29.decembrī Kairas viesnīcā.

Astoņi no kopumā 20 apsūdzētajiem atrodas apcietinājumā, bet pārējie šobrīd nav Ēģiptē vai joprojām nav arestēti.

Greste ir vienīgais ārvalstu žurnālists, kurš aizturēts šajā lietā.

Viņi apsūdzēti par "melīgu ziņu" pārraidīšanu, lai tādējādi pakalpotu tagad par teroristu organizāciju atzītajai Musulmaņu brālībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!