Foto: LETA

Sarunas par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam varētu ievilkties arī līdz 2013.gada pavasarim, prognozējis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Ministrs trešdien tikās ar nevalstisko organizāciju un sociālo partneru pārstāvjiem, lai apmainītos ar informāciju par paveikto un plānoto sarunu procesā attiecībā uz Eiropas Savienības daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam.

Sarunā ministrs uzsvēra, ka Latvijai joprojām ir divas vienlīdz svarīgas prioritātes - Kohēzijas politikas finansējuma nodrošināšana vismaz esošajā līmenī un tiešmaksājumu palielināšana, kas ir ievērojami pietuvināts ES vidējam līmenim. Rinkēvičs izteicis cerību, ka sarunas par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam noslēgsies līdz šā gada beigām, taču aicināja visus sarunu dalībniekus būt gataviem, ka process varētu ievilkties līdz 2013.gada pavasarim, informēja Ārlietu ministrijā.

Savukārt nevalstisko organizāciju pārstāvji informēja ministru par savām aktivitātēm, aizstāvot Latvijas izvirzītās prioritātes ES daudzgadu budžeta kontekstā. Tāpat diskusijas dalībnieki pozitīvi novērtējusī līdzšinējo sadarbību ar Ārlietu ministriju, aizstāvot Latvijas intereses sarunās par ES daudzgadu budžetu, kā arī vienojās turpināt regulāru viedokļu un informācijas apmaiņu par sarunu procesu.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no Eiropas Kustības Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Zemnieku Saeimas, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Latvijas Politologu biedrības, Latvijas Platformas attīstības sadarbībai, sabiedriskās politikas centra "Providus", Latvijas Pilsoniskās alianses un organizācijas SUSTENTO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!