Foto: LETA
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījis apsveikuma vēstuli Horvātijas kolēģim Gordanam Jandrokovičam (Gordan Jandroković), paužot gandarījumu par Horvātijas drīzo pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Piektdien Briselē, Eiropadomes ietvaros svinīgā ceremonijā, parakstīts līgums par Horvātijas Republikas pievienošanos ES. Līgumu parakstīja 27 ES dalībvalstu vadītāji un Horvātijas prezidents un premjerministre. Latvijas Republikas vārdā līgumu parakstīja ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Apsveicu Horvātiju ar šīs dienas vēsturisko notikumu – pievienošanās ES līguma parakstīšanu. Tas ir svarīgs ne tikai Horvātijai un pārējām Rietumbalkānu valstīm, kurām Horvātija kalpo par piemēru, bet arī visai Eiropas Savienībai, jo, uzņemot šo valsti ES, tiks stiprināta Eiropas kontinenta miera, drošības un stabilitātes telpa. Ceru, ka Horvātijas pievienošanās ES līguma ratifikācijas process noritēs raiti un jau 2013. gada 1. jūlijā Latvija un Horvātija kļūs partneres vienotās Eiropas ietvaros," vēstulē paudis Rinkēvičs.

Likumprojekts par Horvātijas pievienošanās ES līgumu tika apstiprināts Ministru kabinetā otrdien un šobrīd tiek virzīts uz ratifikāciju Saeimā.

Latvijas un Horvātijas attiecības ir ļoti labas un draudzīgas. Valstīm ir aktīvs politiskais dialogs un plaša divpusējā līgumtiesiskā bāze. Par vienu no prioritātēm uzskatāma tirdznieciski ekonomisko sakaru veicināšana, kam vēl ir ievērojams potenciāls. Nozīmīgu lomu abu valstu attiecībās ieņem sadarbība kultūrā, kā arī aizsardzības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!