Foto: LETA

Valsts ir tik stipra, cik stipri ir tās cilvēki, svinīgajā pasākumā Ārlietu ministrijā (ĀM), kas notika atzīmējot Latvijas proklamēšanas 104. gadadienu, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs uzsvēra, ka soli pa solim, tieši tāpat kā laikā, kad dibināta Latvijas valsts, ir pārvarēts daudz grūtību un ir spēts attīstīt savu valsti un valstiskumu.

Rinkēvičs pateicās Latvijas diplomātiskā dienesta darbiniekiem un ārvalstu draugiem, un visiem tiem, kas ikdienā ar savu darbu stiprina Latviju un veido draudzīgas attiecības.

Pasākumā piedalījās Ministru prezidents un valdības pārstāvji, Saeimas un Eiropas parlamenta deputāti, ārvalstu diplomātiskais korpuss, ĀM darbinieki, sadarbības partneri un mediju pārstāvji.

Muzikālu priekšnesumu diriģentes Katrīnas Jēkabsones vadībā sniedza Latvijas Diplomātiskais koris, kurš ministrijā darbojas kopš 2016. gada 26. janvāra - Latvijas valsts starptautiskās atzīšanas "de iure" 95. gadadienas. Korī dzied ĀM darbinieki, viņu tuvinieki un draugi, kā arī Latvijā akreditēto ārvalstu vēstniecību pārstāvji.

Pasākuma laikā klātesošie varēja apskatīt muzeja un pētniecības centra "Latvieši pasaulē" īstenoto projektu "Stāstu sega" - lielformāta tekstilmozaīku, kas veidota no vairāk nekā tūkstoš maziem auduma kvadrātiņiem un atspoguļo diasporas latviešu vienotību un viņu dzīves gājumu ārpus Latvijas. Stāstu segas gabaliņi uz Latviju atceļojuši no Āfrikas, ASV, Austrālijas, Āzijas, Dienvidamerikas, Eiropas, Jaunzēlandes un Kanādas. Tai klāt ir interaktīva multimediju prezentācija par katra kvadrātiņa darinātāju.

Latvijas valsts dibināšanas 104. gadadienai par godu visā plašajā pasaulē - no Brazīlijas līdz Austrālijai - notiek Latvijas vēstniecību un pārstāvniecību, latviešu diasporas pārstāvju, un citu sadarbības partneru rīkoti un atbalstīti pasākumi.

1918. gada 18. novembrī Latvijas proklamēšanas svinīgā sēde Rīgas pilsētas Otrajā teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī, sākās pulksten 16.30. Tajā Latvija tika pasludināta par neatkarīgu, demokrātisku valsti, kas ļāva izveidot Latvijas pagaidu valdību un uzsākt valsts aparāta izveidi. Pasludinot Latvijas Republiku, tika realizētas latviešu tautas pašnoteikšanās tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!