Foto: LETA

Tuvākajos gados uzaicinājuma pievienoties NATO, visticamāk, nebūs nevienai valstij, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Patlaban NATO līmenī valda pat ļoti pretēji viedokļi, piemēram, par Gruzijas pievienošanos aliansei. Rinkēvičs minēja NATO dalības rīcības plānu, ko Gruzija cer saņemt, tomēr līdz šim tas vēl nav noticis.

"Mēs varam runāt par daudz nopietnāku, paplašinātāku un padziļinātu sadarbību, un tie nav tikai vārdi - Gruzijā notikušas vairākas mācības, kā arī strādā NATO padomnieki. Daudzas lietas notiek praktiskā līmenī," teica Rinkēvičs.

Tuvākajos gados uzaicinājums pievienoties NATO nebūs nevienai valstij, savu viedokli pauda ministrs, norādot, ka Melnkalne bija pēdējā valsts, par ko NATO spēja vienoties. "Reālistiski ir jāsaka - jā, tuvākajos gados jaunu uzaicinājumu, visticamāk, nebūs," skaidroja ministrs.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka ne Ukrainas, ne Gruzijas dalība NATO nav tuvāko gadu jautājums," uzsvēra Rinkēvičs, gan piebilstot, ka ir jāstrādā pie tā, lai šīs valstis kļūtu spēcīgākas iekšpolitiski, lai NATO sniegtu visu nepieciešamo atbalstu arī to aizsardzībā.

Polijas galvaspilsētā Varšavā turpinās NATO līdzšinējā vēsturē lielākais alianses samits, kurā tiek lemts par drošības stiprināšanu.

Vakar NATO dalībvalstu līderi, lai atturētu iespējamos Krievijas draudus, apstiprinājuši četru starptautisko bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs, preses konferencē paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!