Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas Riteņbraukšanas federācija šodien, plkst.13 šosejas un MTB treneru padomes ārkārtas sēdē pārrunās šonedēļ Garkalnē notikušo negadījumu, kura laikā pēc smagās automašīnas trieciena cieta vairāki Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņi.

Kā pastāstīja federācijas pārstāvis Toms Markss, treneru padome izskatīs regulējumu, kas nosaka treniņu norisi. Tāpat tiks atkārtoti stāstīts par drošības noteikumiem, tomēr, kā norādīja Markss, treneri tos labi pārzina.

Tāpat šonedē paredzēts rīkot apaļā galda diskusiju, uz sarunu aicinot Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts policijas, "Latvijas Valsts ceļu", kā arī sporta veida pārstāvjus. Šajā diskusijā plānots dalīties pieredzē par to, kā organizējams treniņu process un nodrošināma riteņbraucēju drošība. Pagaidām gan vēl nav zināms, kad konkrēti diskusija varētu notikt.

Markss uzsvēra, ka ir būtiski vērst uzmanību uz autobraucēju atbildību, atgādinot par braukšanas ātrumu, nepieciešamo distanci, kā arī to, kā, piemēram, uz ceļa apbraucami riteņbraucēji.

Negadījums Garkalnē bija ārkārtas gadījums, pēc kura nav pamata grozīt pašlaik spēkā esošos noteikumus, pauda Markss.

Kā ziņots, pagājušajā pirmdienā uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim nolēma piemērot apcietinājumu.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Vairāki cietušie no slimnīcas jau ir izrakstīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!