Foto: Publicitātes foto

Varbūt pēc traģiskās avārijas Garkalnē, kad pagājušajā pirmdienā Polijas pilsonis ar "Scania" markas kravas auto ietriecās riteņbraucēju treniņgrupā, jādomā par riteņbraucēju joslas ierīkošanu uz Vidzemes šosejas, intervijā LNT radījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas Treneru padomes vadītājs Ernests Pūce.

Vienlaikus treneris atzina, ka vecāki, treneri un bērni gatavi turpināt trenēties riteņbraukšanā kā līdz šim. Savukārt ažiotāža pēc traģiskās avārijas esot bijusi pārspīlēta, un sarakstīts un pateikts daudz muļķību

Saistībā ar pirmdien gaidāmo riteņbraukšanas Treneru padomes ārkārtas sēdi Pūce norādīja, ka tajā šodien sporta veida speciālisti pārrunās avāriju, bet īpaša uzmanība tiks pievērsta jaunākajiem treneriem.

Jau ziņots, ka 26. oktobrī Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī. Bērnu slimnīcā nogādāti četri nepilngadīgie, bet Austrumu slimnīcā divi 18 gadus veci jaunieši, portālam "Delfi" sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Izsaukums uz negadījumu saņemts pulksten 11:16 un avārijas vietā strādāja piecas mediķu brigādes. Cietušie guvuši sasitumus, lūzumus un galvas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!