Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS) uzskata, ka pārvalda savu nozari un pusotra gada laikā izglītības nozarē ir daudz paveikts gan Eiropas naudas apgūšanā, gan skolotāju algu paaugstināšanā.
Rivža ceturtdien Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka nav pamata runām par viņas nepiemērotību šim amatam, kas izskanējušas pēdējā laikā saistībā ar premjera vēlmi veikt izmaiņas valdībā.

"Es uzskatu, ka es pārvaldu nozari. Pusotru gadu esmu ministre, šajā laikā daudz kas izdarīts, "sacīja Rivža, norādot, ka būtiski palielinātas algas skolotājiem, izveidotas jaunas shēmas Eiropas Savienības fondu naudas piešķiršanā skolotājiem.

Rivža pauda viedokli, ka skolotājiem ir tiesības piedalīties arodbiedrību organizētajā piketā. Kaut arī vienošanās par algu paaugstināšanu paredzēja 60 latu piemaksu no nākamā gada septembra, skolotāji saņemšot tikai 40 latus, atzina Rivža. Viņa gan norādīja, ka samazinājumu varētu daļēji kompensēt tas, ka palielināsies arī ar nodokļiem neapliekamais minimums.

Tāpat Rivža solīja "no iekšējām rezervēm" tomēr rast iespējas skolotājiem nākamgad maksāt arī par gatavošanos mācību stundām, kam budžetā nav paredzēta nauda taupības režīma dēļ.

Ministre stāstīja, ka taupības režīma ietvaros arī pašā IZM nākamgad netiks palielinātas algas, likvidētas arī tukšās darbavietu vakances. Ministrijā varētu apsvērt iespēju arī apvienot vairākas aģentūras un departamentus, informēja Rivža.

Jau vēstīts, ka valdība pirmdien atbalstīja nākamā gada valsts budžetu, kas paredz "iesaldēt" algu pielikumu valsts pārvaldē un pašvaldībās strādājošajiem, bet skolotājiem, ārstiem, policistiem un kultūras darbiniekiem algas pielikt tikai par 10 %. Tas neatbilst savulaik valdības un arodbiedrību noslēgtajām vienošanām, tādēļ šo nozaru arodbiedrības iebilst pret nākamā gada budžeta projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!