Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža noraida laikrakstā "Diena" publicēto informāciju par it kā nenomaksātajiem nodokļiem saistībā ar starptautisko projektu INTERREG, informēja ministres padomniece Agnese Korbe.
Ministre uzsver, ka visi nodokļi ir nomaksāti, pretēji laikrakstā apgalvotajam. To saskaņā ar likumdošanā noteikto kārtību veikusi Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

Augstskola INTERREG finansējumu saņēmusi kā minētā starptautiskā projekta īstenotāja un atalgojums ir ietverts kopējā deklarētajā summā Rivžas valsts amatpersonas deklarācijā par 2006.gadu.

Šos faktus par nomaksātajiem nodokļiem apstiprina arī Rivžas saņemtā izziņa no LLU grāmatvedības.

Jau ziņots, ka laikraksts "Diena" pirmdien rakstīja - lai arī to liedz likums, Rivžas (ZZS) vīrs Pēteris Rivža, kurš ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) prorektors un amatpersona, pērnā gada sākumā ar sievu kā LLU profesori noslēdzis līgumu par 600 latiem.

Kā rakstīja laikraksts "Diena", toreiz Rivža bija Saeimas deputāte, un likums atļauj to savienot ar pedagoģisko darbu. Laikraksts arī norādīja, ka amatpersonas ienākumu deklarācijā Rivža šo summu nav uzrādījusi. Kopējais maksimālais naudas sods par abiem šiem pārkāpumiem var sasniegt 500 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!