Rīgas apgabaltiesas ieceltais maršrutā Rīga-Stokholma kursējošā prāmja "Baltic Kristina" operatores AS "Rīgas Jūras līnija" (RJL) administrators Jānis Jurkāns uzskata, ka uzņēmuma darbiniekiem nav pamata bažām par darba algas izmaksu.
Jurkāns atzina, ka par algu izmaksas datumu būs iespējams spriest pēc tiesas sprieduma oktobrī ierosinātajā RJL maksātnespējas lietā, jo tad arī būs zināms kreditoru pieteikšanās termiņš.

Algas gan varētu izmaksāt ne agrāk kā pēc astoņām nedēļām, prognozēja Jurkāns.

Viņš norādīja, ka, pirmkārt, algu izmaksu RJL darbiniekiem par pēdējiem trim mēnešiem garantē valsts. Otrkārt, pārdodot izsolē kuģi, komandas algas ir prioritārs jūras prasījums, kas tiek segts pirms hipotekārā kreditora, šajā gadījumā - bankas -, prasījuma, kas parasti tiek apmierināts pirmais.

Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 7.novembrī, plāno izskatīt RJL maksātnespējas lietu, kas tika ierosināta pēc paša uzņēmuma pieteikuma.

Rīgas dome iepriekš jau nolēmusi piešķirt vienreizējo 200 latu materiālo pabalstu "Baltic Kristina" un pārējiem RJL darbiniekiem.

Paredzēts, ka RJL darbinieki pēc iedzīvotāju ienākuma nodokļa samaksas varētu saņemt aptuveni 150 latu. Pabalsts tiks izmaksāts aptuveni 200 RJL darbiniekiem, ar kuriem ir noslēgts ilgtermiņa darba līgums.

Pabalstus pašvaldība piešķirs no pašvaldības pamatbudžeta programmas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem".

Uzņēmuma parādu summa ir vairāki miljoni latu, un tas ir parādā AS "Parex banka", saviem darbiniekiem, degvielas piegādātājiem, SIA "Rīgas Pasažieru termināls", kā arī citiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!