Foto: LETA

Atbilstoši izmaiņām laika prognozē un gaidāmajam diennakts vidējās gaisa temperatūras pieaugumam no 5. maija SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāks centralizētās siltumapgādes pakalpojumu pārtraukšana tā apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās, kuru plānots noslēgt 10. maijā, portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā.

Lai arī RNP 16. aprīlī informēja, ka centralizētās siltumapgādes pakalpojumu pārtraukšanu uzņēmums sāks no 11. maija, tomēr, ņemot vērā šobrīd pieejamo laika prognozi, tā tiks sākta ātrāk.

Uzņēmums norāda, ka līdz centralizētās siltumapgādes pakalpojumu pārtraukšanai pavasarim raksturīgajos mainīgajos laika apstākļos daudzdzīvokļu māju automatizētā siltumapgādes sistēma efektīvi veic automātisku siltuma padeves sistēmas pielāgošanos āra gaisa temperatūras svārstībām.

Līdz ar to ir nodrošināts, ka pavasara sezonā mājas netiek pārkurinātas un siltumenerģija apkurei patērē tikai nepieciešamajā apjomā, uzsver RNP.

Aizvadītajā gadā centralizētā siltumapgādes pārtraukšanu uzņēmums uzsāk 23. aprīlī, tomēr šajā gadā vidējās gaisa temperatūras ir zemākas nekā aizvadītajos gados. Uzņēmums atzīmē, ka šogad līdz 30. aprīlim RNP vēl nav saņēmis nevienu kopības lēmumu par apkures atslēgšanu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka komunālo pakalpojumu sniedzēji ārkārtējās situācijas laikā nepiemēros līgumsodus, kā arī SIA "Rīgas ūdens" ir radis iespēju uz trīs mēnešiem par 7% samazināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

Par savlaicīgi nesamaksātiem rēķiniem ārkārtējās situācijas laikā nokavējuma procentus, ka arī līgumsodu saviem klientiem nepiemēros arī RNP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!