Robežsardze pēdējos mēnešos atklāj aizvien vairāk pasu viltošanas gadījumu, kā arī piedalās narkotiku atklāšanā.
Šogad uz robežas ar viltotām pasēm aizturēti nedaudz vairāk kā desmit cilvēki. Vairumā gadījumu Latvijas pilsoņu pases, pārlīmējot fotogrāfijas, robežsargiem cenšas ieblēdīt nepilsoņi. Lielāko daļu šādu pārceļotāju aiztur lidostā "Rīga".

Tomēr ir bijuši arī gadījumi, kad aizturēti pilsoņi ar citu valstu pasēm. 12.martā aizturēti trīs Armēnijas pilsoņi ar viltotām Igaunijas pilsoņu pasēm, bet 4.martā - Ukrainas pilsonis ar viltotu Lietuvas pasi.

Savukārt robežsardzes kinoloģiskā dienesta suņi arvien vairāk tiek aicināti palīgā policijai narkotiku atklāšanā. Robežkontroles punktos uz robežas ar suņiem strādā paši robežsargi, bet Ventspilī un Rēzeknē palīdzēts policijas darbiniekiem.

Pēdējais gadījums, kad ar robežsardzes suņa palīdzību atrastas dažādas narkotikas, bijis 3.aprīlī Rēzeknē. Savukārt 28.janvārī autobusā Viļņa - Rīga pie divām sievietēm atrada kopumā divarpus kilogramus magoņu salmu.

Kronberga viltojumu un narkotiku pārvadāšanas skaita palielināšanos skaidroja ar robežsargu prasmes pieaugumu atklāt šādus pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!