Foto: LETA

"Jau trešo dienu pēc kārtas Robežsardzei nav bijis nepieciešams apturēt nevienu robežpārkāpēju uz Baltkrievijas robežas. Mūsu stingrā apņēmība nepieļaut robežas nelikumīgu šķērsošanu attur pārkāpējus un to organizētājus. Turpinām strādāt," lasāms iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) publicētajā Tviterī.

Portāls "Delfi" pirmdien ziņoja, ka pēc NVO pārstāvja teiktā, šobrīd uz Baltkrievijas-Latvijas robežas ir aptuveni 83 cilvēku, tostarp 27 bērni. Tāpat ziņots, ka Golubeva ir tikusies ar NVO pārstāvjiem un ir nodrošināts, ka brīvprātīgie nodod higiēnas preces un pārtiku šiem cilvēkiem caur robežsardzi. "Šiem cilvēkiem tiek nodrošināta medicīniskā palīdzība, ja tas nepieciešams," portālam "Delfi" norādīja Golubevas padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Linda Curika, uzsverot, ka "šie cilvēki atrodas Baltkrievijas teritorijā un atbilstoši Baltkrievijas starptautiskajām saistībām, viņiem būtu par šiem cilvēkiem jāuzņemas atbildība."

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets (MK) no šī gada 11. augusta līdz 10. novembrim izsludināja ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Ar IeM rīkojumu noteikts pienākums Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Valsts policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas apsardzē, lai nepieļautu tās nelikumīgu šķērsošanu.

Valsts robežsardzei, konstatējot personas nelikumīgu Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu, ir tiesības pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus, lai nekavējoties atgrieztu personu valstī, no kuras tā nelikumīgi šķērsoja valsts robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!