Foto: Publicitātes foto

Nodrošinājuma valsts aģentūra noslēgusi 22 446 eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par tuteņu un parādes jostu piegādi Valsts robežsardzei, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tuteņus un jostas Valsts robežsardzei turpmākos divus gadus piegādās SIA "Daiļrade RC" un SIA "Wilco".

Iepirkuma nolikumā noteikts, ka tuteņa kopējam garumam jābūt 362 milimetriem. Tā šķeltnim jābūt no hromēta un rūdīta tērauda. Tas ir domāts lietošanai jebkādos klimatiskajos apstākļos, bet tuteņa garantijai jābūt vismaz divus gadus ilgai. Jostām savukārt jābūt gana izturīgām, lai noturētu tuteņa svaru.

Valsts robežsardze portālam "Delfi" paskaidroja, ka tiesības nēsāt tuteni ir Valsts robežsardzes vai Valsts robežsardzes koledžas amatpersonām – virsniekiem.

Tuteni nēsā pie svētku formas tērpa parādēs, svētku gājienos, valsts svētku un atceres dienās, oficiālās svinībās, vainagu, ziedu nolikšanā pie pieminekļiem, piemiņas vietās, piemiņas brīžos un bēru procesijās.

Valsts robežsardze kopš 2005. gada tuteni pasniedz katram virsniekam, kurš absolvē Valsts robežsardzes koledžas 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu "Robežapsardze".

SIA "Daiļrade RC" uzvarēja arī 2017., 2015., 2010. un 2008. gadā organizētajā tuteņu un parādes jostu iepirkumā.

Uzņēmums ir dibināts 1995. gadā un nodarbojas ar ceļojuma piederumu, somu un līdzīgu izstrādājumu, zirglietu piederumu ražošanu.

2017. gadā "Daiļrade RC" apgrozīja 233 955 eiro, zaudējot 590 eiro. Uzņēmums pieder 1947. gadā dzimušajai Gaļinai Driviniecei.

Savukārt SIA "Wilco" ir dibināta 2015. gadā. 2018. gadā uzņēmums apgrozīja 36 415 eiro, nopelnot 9833 eiro. "Wilco" vienādās daļās pieder 1973. gadā dzimušajai Ingūnai Tirzmalei un 1972. gadā dzimušajam Artim Tirzmalim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!