Valsts robežsardzes (VRS) vadība ir nobažījusies par personāla aizplūšanu, jo pērn no VRS pēc paša vēlēšanās uz citām Iekšlietu ministrijas (IeM) struktūrām turpināt dienestu pārgājuši 16 robežsargi, bet šī gada janvārī šādu vēlēšanos izteikuši jau 10 robežsargi.
Iepriekš VRS personālā aiziešana, saistībā ar labākiem darba meklējumiem Īrijā, bija 2005.gadā, kad no Valsts robežsardzes pēc pašu vēlēšanās atvaļinājās 163 amatpersonas, portālu "Delfi" informēja VRS Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre.

Toreiz situāciju izdevies normalizēt palielinot darba algas. Diemžēl pašreizējās algas reformas laikā notiek IeM darba tirgus deformācija, kā rezultātā VRS amatpersonas pāriet dienestā citās iekšlietu sistēmas struktūrās.

Statistika liecina, ka 2006.gada laikā no Valsts robežsardzes pēc paša vēlēšanās turpmāko dienesta pienākumu pildīšanai uz Valsts policiju (VP) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) pārcelti 16 robežsargi, bet šā gada janvārī jau 10 robežsargi.

Robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš paudis, ja saglabājusies tāda tendence un netiks mainīta algu politika līdz gada beigām robežsardze var zaudēt līdz pat 90 darbiniekiem.

Dāboliņš skaidrojis, ka robežsargu pāriešana uz citām IeM struktūrām ir saistīta ar to, ka VP ir lielāka alga un VUGD ir mazāk intensīvs darba apjoms. Kā arī šīs struktūrvienības atrodas apdzīvotās vietās un amatpersonām nav jātērē līdzekļi nokļūšanai līdz darbavietai un atpakaļ.

Lielākās problēmas ar štata vietu nokomplektēšanu robežsardzei esot Rīgā un Ventspilī, informēja VRS pārstāve Ūdre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!