Foto: LETA
Lai pirms leģionāru piemiņas dienas, 16. marta nepieļautu nevēlamu personu iekļūšanu Latvijā, Valsts robežsardze aizturējusi septiņas no Igaunijas ieceļojušas personas, kurām ieceļošana Latvijā ir liegta, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrija.

Viena no šīm personām ir aizturēta Rīgā un ievietota Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Olaine", savukārt pārējās atrodas Vidzemes Imigrācijas dienestā.

Visas aizturētās personas trešdien izraidīs no Latvijas.

Pastiprinātā robežkontrole, kā arī pārējo Iekšlietu ministrijas dienestu darbība pastiprinātā režīmā turpināsies līdz ceturtdienai, 17. martam.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) ir uzdevusi Valsts robežsardzei pastiprināti kontrolēt valsts robežas, lai novērstu Latvijai nevēlamu personu iekļūšanu valstī un izslēgtu provokāciju draudus leģionāru atceres dienā 16. martā.

Leģionāru atceres dienā "Daugavas vanagi Latvijā" plāno rīkot piemiņas gājienu un pasākumu pie Brīvības pieminekļa, savukārt divas "antifašistu" organizācijas plāno pie Brīvības pieminekļa paust savu protestu pret to.

Sākotnēji, lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aizliedzis visus 16.martā pilsētā pieteiktos pasākumus. Taču trīs organizācijas to pārsūdzēja tiesā, un tā atļāvusi šo pasākumu rīkošanu.

Savukārt organizācija "Nacionālais spēks" paziņojusi, ka dosies piemiņas gājienā uz Brīvības pieminekli, neraugoties uz domes aizliegumu.

Katru gadu 16.martā izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav. Arī pērn dome aizliedza pasākumus, taču tiesa šo liegumu atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!