Foto: Foto: Edgars Grundšteins

Ministru kabinets otrdien, 14. decembrī, atbalstīja priekšlikumu, kas paredz Valsts robežsardzes amatpersonām nodrošināt piemaksu par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu līdz 300 eiro, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā (IeM).

IeM skaidroja, ka speciālās piemaksas noteikšana būs būtisks motivators piesaistīt un noturēt amatpersonas dienestam Valsts robežsardzē, kā arī stiprinās valsts robežas apsardzībā un kontrolē iesaistīto personāla resursu kapacitāti, nodrošinot dienesta specifikai atbilstošu atlīdzību un valsts robežas neaizskaramību.

Kritērijus piemaksas apmēra noteikšanai noteiks iestādes vadītājs.

Plānots, ka piemaksu ieviešana varētu nosegt gadiem ieilgušās problēmas ar Valsts robežsardzes amatpersonu nokļūšanu dienesta pienākumu izpildes vietā un personīgā transporta izdevumiem, piemēram, Daugavpils pārvaldes robežsargiem minimālais attālums līdz dienesta vietai ir 30 kilometri, bet maksimālais – 125 kilometri.

IeM atgādināja, ka šā gada 24. septembrī valdība atbalstīja ministrijas prioritāro pasākumu "Amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm kapacitātes stiprināšana (robežpiemaksa, izmeklētāju atlīdzība, mēnešalgu izlīdzināšana)”, kuram tika piešķirts finansējums pilnā apjomā – 20 735 004 eiro, tai skaitā piemaksai par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu – 5 739 436 eiro.

Speciālā piemaksa par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu ir jauna speciālā piemaksa, ko piemēros tikai Valsts robežsardzē dienošām amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kas savus dienesta pienākumus pilda tieši uz valsts robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!