Koncerta "Roks par Eiropu!" organizatori - Eiropas Kustība Latvijā (EKL) neuzņemas atbildību par hip-hop mākslinieka Ozola un atsevišķu apmeklētāju izteikumiem un darbību, kā arī atvainojas visiem, kam šis apstāklis sagādāja nepatīkamus brīžus, pavēstīja koncerta "Roks par Eiropu!" koordinators Andris Gobiņš.
Pasākuma organizatori atzīst, ka uzaicinātā izpildītāja Ozola un atsevišķu koncerta apmeklētāju rīcība uzstāšanās laikā neatbilda sabiedrībā vispār pieņemtām normām.

Savukārt Ozola menedžmenta vadītājs Aivars Apriķis aģentūrai LETA skaidroja, ka Ozola uzstāšanos koncertā "Roks par Eiropu" sestdien Rātslaukumā izjaukuši iereibuši jaunieši, kā arī pasākuma organizatoru neizdarība un nenodrošinātā apsardze.

Ozola uzstāšanās laikā iereibuši jaunieši no skatītāju pūļa sāka mest alus pudeles izpildītāju virzienā, radot draudus viņu veselībai un aizskarot viņu cieņu, kā arī rādot rupjus žestus, stāstīja Apriķis, piebilstot, ka pasākuma organizatori un policisti neveica nekādas pretdarbības, lai iereibušo jauniešu izdarības izbeigtu.

Sestdien EKL Rātslaukumā rīkotajā koncertā "Roks par Eiropu!" pirmo reizi Latvijā kā rokkoncerta skatuve tika izmantota kādas ēkas balkons. Koncerta laikā no Rīgas Tehniskās universitātes balkona dziedāja mūziķi un grupas - Arnis Mednis, "The Mundane", Ozols, "Dzelzs Vilks" un citi.

EKL rīkotais Eiropas nedēļas noslēguma pasākums "Roks par Eiropu!" kopā pulcējis septiņas dažādas grupas un to apmeklējuši ap 5000 skatītāju.

Arī klausītāji izteikuši savas domas par Eiropas Savienību, piedaloties konkursā "Mans izteiciens par Eiropas Savienību" vai "Kas mums jāievēro ceļā uz ES". Tajā kopumā saņemti vairāk nekā 120 izteicienu un komentāru. Konkursā uzvarējusi Irita Bērziņa no Mārupes ar izteicienu: "Lai arī Eiropa būtu ar mani!" Šī doma viņai radusies, klausoties "Dzelzs vilka" dziesmu "Lai arī Tu būtu ar mani!", kas uzvarētājai par godu tika nodziedāta vēlreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!